"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Yatkın: “Turizme odaklı projeler planlıyoruz”

  • 5 Aralık 2022
Kıyıköy Belediye Başkanı Tercan Yatkın Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

TERCAN YATKIN: 2019 yerel seçimlerinde CHP’den birinci sıra meclis üyesi seçildim. 7 Aralık 2021 tarihinden bu yana başkanvekilliği görevini sürdürüyorum. Göreve başlar başlamaz, beldemizdeki sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve rehabilitasyon işlemlerini yaptık. Güven Mahallesi’nde, 10.000 metrekarelik alanda parke taş döşeme işlemi gerçekleştirdik. Beldemizdeki Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Merkezi’nin çevre düzenleme çalışmalarını tamamladık. İhtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı yaptık. Vatandaşların hastane giderlerini karşıladık. Beldemizdeki belediye plajını yeniledik, turnike sistemine geçiş yapılmasını sağladık, sertifikalı cankurtaran hizmetini başlattık. Yeni doğan bebeklere hediye paketi ulaştırdık.
Mahalleleri ve sokak aralarını düzenli olarak temizledik. Ağaçların ve fidanların bakımını yaptık. Belde esnafını belirli aralıklarla denetledik. Cumhuriyet Caddesi’nin ve liman yolunun bakım işlemlerini gerçekleştirdik. Mahalle içi yolların bakımını ve temizliğini yaptık. Yaz aylarında sivrisinek ve haşerelere karşı ilçemizi ilaçladık. Eskiyen çöp konteynerlerini yenileriyle değiştirdik, kullanılabilir durumda olanlarını yıkadık ve temizledik. Kanalizasyonu olmayan abonelerin atıklarını topladık. Beldemizin mezarlığını temiz ve bakımlı tuttuk. Kış aylarında beldemizin yollarını tuzladık, kar temizliği yaptık. Kale, Cumhuriyet ve Güven Mahalleleri’nin yollarına kilitli parke taş döşedik.

Belediyenizin stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yapıldı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

TERCAN YATKIN:
Stratejik hedeflerimizde ve planlarımızda herhangi bir değişiklik yapmadık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

TERCAN YATKIN: Beldemizi turizm alanında daha ileri taşımak. Beldemize gelen misafirlerin ve vatandaşların eğlenebileceği, keyifli vakit geçirebileceği alanlar yaratmak. Örneğin, her yaş grubunun faydalanabileceği aquapark hizmeti vermeyi planlıyoruz. Balıkçıların daha konforlu, daha sağlıklı bir ortamda çalışabilmesi için balıkçı barınaklarının bakım ve onarım işlemlerini yapacağız. Beldemize kapalı pazaryeri kazandırmak istiyoruz. Beldemizdeki elektrik direklerini yeraltına alarak elektrik kesintisine son vereceğiz. Kanalizasyon hattını daha modern hâle getireceğiz. İçme suyu projelerini hayata geçireceğiz.

Belediyenizin il/ilçe belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

TERCAN YATKIN:
Şu âna kadar yaptığımız çalışmaların hepsi olumlu yönde oldu. Bu çalışmalar arasında çöp konteynerleri, araç desteği yer alıyor.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor musunuz? Katılımcılığa yönelik faaliyetleriniz nelerdir? Kent konseyiniz var mı?

TERCAN YATKIN:
Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmıyoruz. Kent konseyimiz yok.

Dezavantajlı gruplara yönelik projeleriniz var mı?

TERCAN YATKIN:
Beldemizdeki okullara kırtasiye malzemesi desteği verdik. İhtiyaç sahibi vatandaşlara sağlık hizmetlerinde yardımcı olduk ve gıda yardımı yaptık. Yeni doğan bebekler için destek paketi hizmetimiz devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların cenaze masraflarını karşıladık.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

TERCAN YATKIN
: Belediyemizin bütçesi yetersiz olduğu için hayata geçirmek istediğimiz projelerde maddi engellerle karşılaşıyoruz.

KIYIKÖY BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI: Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Amirliği, Tahsilat Birimi, Evlendirme Servisi, Satın Alma Birimi.

MİSYON: Vatandaş ve çalışan memnuniyeti odaklı, veriye dayalı, teknolojik ve katılımcı yöntemlerle kararlar almak. Kaynakları etkin ve verimli kullanmak. Çevreye duyarlı olmak. Evrensel standartlarda hizmet vermek. Beldemizin doğal yapısını korumak. Sürekli gelişen, değişen, güvenli ve huzurlu bir belde yaratmak.

VİZYON: Sürdürülebilir, dirençli, erişilebilir, insan haklarına ve yaşama saygılı, tarihî ve kültürel değerleri koruyan bir yerel yönetim olmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Turizm beldesi olmamız sebebiyle her geçen yıl beldemizde turizm hareketliliği artıyor. Ancak yerli/yabancı turistlere hizmet edebilmek için yeterli bütçemiz yok. Bu nedenle gelir artırıcı projeler üreteceğiz.

ÇALIŞAN SAYISI: 29

BÜTÇE: 6.234.326 TL

TERCAN YATKIN
Esnaflık, çiftçilik ve hayvancılık yaptı. 2019 yerel seçimlerindede CHP’den birinci sıra meclis üyesi seçildi. 7 Aralık 2021 tarihinden bu yana Kıyıköy Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler