Eskişehir Büyükşehir kendi ürettiği tohumları vatandaşlarla paylaşacak

• 14 Şubat 2022
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Binlerce tohum dağıtmaya hazırlanıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kendi seralarında ürettiği yerel tohumları, 14 Şubat-5 Mart tarihleri arasında kent merkezi dışındaki ilçelerde, 16 Şubat itibariyle üç hafta boyunca kent merkezindeki üretici marketlerde çarşamba ve cumartesi günleri vatandaşlarla paylaşacak. Başkan Yılmaz Büyükerşen’in yerli üretimi desteklemek için hayata geçirdiği proje, Türkiye’ye örnek oluyor. Etkinlik kapsamında domates, biber, kavun, karpuz, fasulye, barbunya, bezelye, kabak, patlıcan ve mısır türlerine ait yerel tohumlar 14 Şubat’ta Seyitgazi’de, 16 Şubat’ta Sivrihisar’da, 17 Şubat’ta Han’da, 18 Şubat’ta Çifteler’de, 21 Şubat’ta Günyüzü’nde, 22 Şubat’ta Beylikova’da, 24 Şubat’ta Mahmudiye’de, 25 Şubat’ta Sarıcakaya’da, 26 Şubat’ta Alpu’da, 3 Mart’ta Mihalgazi ve İnönü’de ve 5 Mart’ta Mihalıççık’ta vatandaşlarla buluşturulacak.