"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Halkın Belediyeleri Halkın Yanında

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları üzerine tüm belediyelerimize asgari ücretin altında geliri olan ailelerin faturalarına destek verilmesi için yazı gönderdik.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları üzerine tüm belediyelerimize asgari ücretin altında geliri olan ailelerin faturalarına destek verilmesi için yazı gönderdik. Bu kapsamda tüm belediyelerimiz, fatura destekleri için yeni projeler geliştirecek, özellikle “Askıda Fatura” uygulamaları, elektrik faturalarını da kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacak.

Öncelikle şu hususun altını mutlaka çizmek gerekiyor: Siyasi iktidarın toplumun tamamına değil, sadece kendi çevresine hizmet eden politikaları, ülkemizi derin bir ekonomik buhranla karşı karşıya bıraktı. Ülkemizin büyük bölümünü etkisi altına alan derin yoksulluk nedeniyle vatandaşlar artık önünü göremez hâle geldi. Son dönemde elektrik faturalarına yapılan zam, vatandaşları mağdur etti. Asgari ücretin altında geliri olan aileler, yüksek tutarlı elektrik faturalarını ödeyememeye başladı.

Belediyelerimiz tarafından “Kara Kış Fonu” kapsamında ihtiyaç sahiplerine verilen destekler, vatandaşlara bir nebze de olsa rahat nefes aldırıyor. Belediyelerimiz, Kasım 2021’den bu yana 3.4 milyon aileye çeşitli alanlarda 2 milyar 21 milyon TL’lik yardımda bulundu.

Bunun yanı sıra yine belediyelerimiz tarafından hayata geçirilen “Askıda Fatura” gibi projelerle toplum dayanışması örgütlendi, geçim sıkıntısı çeken ailelerin faturaları bu sayede ödendi. Belediyelerimiz, yaklaşık %130 zam yapılan elektrik faturalarının ve diğer faturaların yükünü hafifletmek için çalışma yapıyor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklaması doğrultusunda belediyelerimiz, asgari ücretin altında geliri olan aileleri kapsayacak şekilde “Askıda Fatura” projelerini yaygınlaştıracak. Sosyal yardımları, elektrik ve doğalgaz faturalarına destek olacak şekilde artıracak.

Belediyelerimiz, baskılara ve engellemelere rağmen vatandaşların yanında olmaya devam ediyor, vatandaşı kandıran çılgın projelerin peşinden gitmiyor, toplumun öncelikli sorunlarını çözmek ve ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösteriyor.


Önerilen Haberler