İstanbul Büyükşehir elektriğini çöpten üretmeyi hedefliyor

• 14 Şubat 2022
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında 2 milyon İstanbullunun elektriğini çöpten üretecek.

İklim Eylem Planı çerçevesinde 2050 yılında sıfır karbonu hedefleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Yeşil Çevre” çalışmalarına devam ediyor. Topladığı çöpleri birden fazla tesisinde işleyerek elektriğe dönüştüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu sayede hem çevreyi temizliyor hem de yenilenebilir enerjiyle dışa bağımlılığı azaltıyor. 2021 yılında 1 milyon 200 bin İstanbullunun tükettiği elektrik kadar enerji üreten İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında 2 milyon İstanbullunun elektrik ihtiyacını karşılayacak. Enerji üretim tesislerinin yanına kurulan elektrik direkleriyle üretilen enerjiyi şehir şebekesine satan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bütçesi için yeni yatırım kaynakları da oluşturacak.