İstanbullu öğrenciler İstanbul Büyükşehir'in yaptığı salonlarla sporla buluşuyor

• 14 Şubat 2022
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, spor kültürünün gelişmesi ve olimpiyat ruhunun yaygınlaşması için inşa ettiği tesislere yenilerini ekliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin beden eğitimi derslerini yıl boyunca kapalı ve konforlu alanlarda yapabilmesi için okul bahçelerine spor salonları inşa ediyor. Öğrencilere 185 modern salonda ders yapma imkânı sunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 35 salonun daha yapımını tamamladı. Kullanıma hazır hâle getirilenlerle birlikte hizmet verilecek okul spor salonu sayısı 220’ye yükselecek. İmalatı ve ilgili tüm süreçleri tamamlanan salonlardan 24’ü Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara teslim edildi. 11 salon ise, enerji abonelik işlemleri tamamlandıktan sonra kullanıma sunulacak. Milli Eğitim Müdürlüğü’yle yapılan protokol çerçevesinde ders saatleri dışında da kullanılabilen salonlarda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul da eğitimler düzenleyecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün bakım, onarım ve temizlik işlerini yaptığı salonların tüm spor malzemeleri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.