İzmir'de ranta değil halka açılan bir park: Flamingo Doğa Parkı

• 14 Şubat 2022
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim kampanyasında söz verdiği 35 Yaşayan Park’tan biri daha hayata geçiriliyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal medya hesapları üzerinden “Ranta değil, halka açıyoruz,” sözleriyle duyurduğu Flamingo Doğa Parkı, Gediz Deltası’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması için büyük önem taşıyor. Mavişehir’de su taşkınlarını sona erdiren Kıyı Rehabilitasyon Projesi’ni 37 milyon TL’lik yatırımla tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu alana kentin Yaşam Parkı olacak Flamingo Doğa Parkı’nı kurmaya hazırlanıyor. 1.3 kilometrelik sahil bölgesinde oluşturulacak Flamingo Doğa Parkı, bölgedeki kuş popülasyonu için yeni yaşam alanları yaratacak, vatandaşların doğayla iç içe olmasını ve kuş türlerini yakından gözlemlemesini sağlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, parkın yapımı için önümüzdeki aylarda ihaleye çıkacak.