Mezitli'de çöp konteynerlerinin yeraltına alınma çalışmaları devam ediyor

• 14 Şubat 2022
Mezitli Belediyesi tarafından başlatılan çöp konteynerlerini yeraltına alma çalışması hız kazandı.

Mezitli Belediyesi, daha önce pilot olarak 8 farklı noktada denenen ve vatandaşların beğenisini toplayan uygulamayla çevre temizliğine katkıda bulunmayı, görüntü kirliliğine son vermeyi ve konteynerlerin tahrip edilmesini engellemeyi amaçlıyor. Ayak pedalları sayesinde el değmeden açılabilen yeraltı çöp konteynerleri, görüntü kirliliğini engellemesinin yanında çevreye kötü koku ve bakteri yayılmasını da önlüyor. Daha önce ana bulvarlarda program dahilinde başlatılan yeraltına alma işlemi, ara sokaklarda da başladı. Başkan Neşet Tarhan, “Sokakların, caddelerin daha temiz olması, çöp konteynerlerinin yeraltına alınması için çalışma yapıyoruz. Uygulama, konteynerlerin daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor,” dedi.