Muğla'nın çöpleri elektriğe dönüştürülüyor

• 14 Şubat 2022
Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 389 bin hanenin elektriğini çöpten üretti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisleri’ne kurduğu biokütle enerji tesisleriyle bugüne kadar 99 milyon 603 bin 766 kilowatt enerji üretimi yaptı. Elde edilen enerji, yaklaşık 389.415 hanenin bir aylık elektrik kullanıma eşdeğer. Elektrik üretiminin ülke genelinde büyük önem kazandığını söyleyen Başkan Osman Gürün, tüm imkânlarıyla elektrik üretimini artırmaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Gürün, çöpün yanı sıra güneş enerji panelleriyle kurulu gücü artırmak ve buradan elektrik üretimi yapmak istediklerini belirtti. Başkan Osman Gürün, “Yenilenebilir enerji kaynakları için projelerimiz devam edecek,” dedi.