Ücretsiz internet İstanbul geneline yayılıyor

• 14 Şubat 2022
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbullular ve turistler ücretsiz internet hizmetini sevdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve belediye iştiraki İSTTELKOM tarafından sunulan ücretsiz internet hizmeti İstanbul geneline yayılıyor. İBB WiFi, 2021 yılında metro, köy meydanı ve şehir hatları vapurları başta olmak üzere toplam 850 yeni erişim noktasında kuruldu. Bu lokasyonların 369’unda yüksek kapasiteli ve hızlı WiFi 6 teknolojisi kullanıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz internete daha fazla insanın ulaşabilmesi amacıyla İBB WiFi’yi kamusal alanlarda ve kent genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyor. İstanbul’un 8.740 noktasında ücretsiz internet hizmeti veren İBB WiFi’nin abone sayısı 4.6 milyona, günlük kullanım sayısı 120.000’e ulaştı. Güçlendirilen altyapısıyla kalitesi artırılan hizmeti İstanbulluların yanı sıra yabancı misafirler de tercih ediyor.