Adana'da Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nde sona yaklaşılıyor

• 21 Şubat 2022
Adana Büyükşehir Belediyesi Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Karataş ilçesine yapılan Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin %98’lik kısmı tamamlandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın önem verdiği ve dünyada bilinen en ileri atık su arıtma sisteminin kullanıldığı tesisin yapımının tamamlanmasıyla birlikte kanalizasyon hatları ve kolektör aracılığıyla toplanan atık su, çevre mevzuatına uygun şekilde arıtılacak, denize, toprağa ve atmosfere zararsız hâle getirilecek. Atık su, arıtılmış bir şekilde alıcı ortama deşarj edilecek. Bu sayede doğayı kirleten atık suların denize karışması engellenecek. Ayrıca İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin çıkış suyu, zirai sulamada kullanılabilecek.