Ankara Büyükşehir'den Cumhuriyet'in 100'ncü yılı için "Fikir Projesi Yarışması"

• 21 Şubat 2022
Ankara Büyükşehir Belediyesi,”Cumhuriyet’in 100. Yıl Anıtı” için “Fikir Projesi Yarışması” düzenliyor.

Yarışma kültürünü canlandırmayı amaçlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Dikmen Çaldağ Tepesi’ne inşa edilecek anıt için “2023 Cumhuriyet’in 100. Yılı Anıtı Fikir Projesi Yarışması” için başvuru sürecini başlatıyor.  Alanında uzman kişilerden oluşturulan jüri üyeleri, 11 Haziran 2022 tarihinde eserleri değerlendirmeye başlayacak. Yarışmada başarı elde eden ve dereceye giren eser sahipleri para ödülü kazanacak. Birinci olacak eser sahibi 200.000 TL, ikinci olacak eser sahibi 120.000 TL, üçüncü olacak eser sahibi 80 bin TL kazanacak.