Antalyanın "Gürültü Haritası" çıkartılacak

• 21 Şubat 2022
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçeyi kapsayan “Stratejik Gürültü Haritası” hazırlayacak.

“Antalya İlinin Kaynak Bazlı Stratejik Gürültü Haritasının Oluşturulması Projesi” kapsamında kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başuzman Araştırmacı Deniz Sarı tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi sorumluluk sınırları dahilindeki 19 ilçede stratejik gürültü haritalarının nasıl oluşturulması gerektiği konusunda bir sunum yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürü Mesut Çınar, “Stratejik Gürültü Haritası” hazırlama sürecinde bugüne kadar yapılan çalışmaları anlattı. Projeyle Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanındaki 19 ilçede bulunan endüstri ve eğlence tesisleri, karayolları ve hafif raylı sistem kaynaklı stratejik gürültü haritaları oluşturulacak.