"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Bakkalcıoğlu: “Sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirmek istiyoruz”

  • 21 Şubat 2022
Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?
MEHMET TALAT BAKKALCIOĞLU:
Özel Çocuklar Projesi kapsamında tarihî bir evi restore ettik. Bu eve bir bahçe kazandırdık. Gülümse Kafe’yi hayata geçirdik.  Gülümse Kafe’de özel gereksinimli çocuklar sosyalleşiyor, tüm çocukların yararlanabileceği sanat atölyeleri kuruluyor. Gündüz Çocuk Bakımevi Projesi’yle 80-100 çocuğun yararlanabileceği gündüz bakımevi yaptık. Sosyal tesislerimizin donanımını geliştirdik. Ücretsiz Su Projesi kapsamında kişi başı aylık üç metreküp suyu ücretsiz vermek istedik, ancak yasalar nedeniyle bir metreküp suyu bir kuruş olacak şekilde tarifelendirdik. Konutların %85’i on metreküp suyu on kuruş karşılığında kullanıyor.

Cansuyu ve Sosyal Destek Kartı Projesi’yle ihtiyaç sahibi ailelere, ev kadınlarına ve kadınlara öncelik veriyoruz. Belirlediğimiz miktarı her ay destek kartlarına yatırıyoruz. Bu kart, yakıt ve enerji giderleri için de kullanılıyor. Her ay 700 haneye destek oluyoruz. Kara Kış Destek Paketi kapsamında 1.100 haneye destek vermeye de devam ediyoruz.

İlçemizdeki otopark sorununu çözmek istedik. 150 tane metruk binayı yıktık. Boş arsaları düzenledik. 1.000 araç kapasiteli geçici otoparklar kurduk. İlçe merkezinde 4.500 metrekare alanda 250 araçlık iki katlı yeraltı otopark inşaatı bu yıl tamamlanacak. Yine ilçe merkezinde Selçuklu mimarisine uygun iki katlı alışveriş merkezi yapacağız, ilçe meydanını düzenleyeceğiz. Güneş enerjisi santrali için İller Bankası’ndan, atık su arıtma tesisi için DSİ’den onay bekliyoruz.

Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?
MEHMET TALAT BAKKALCIOĞLU:
Kentsel dönüşüm arsalarındaki plan ve imar uygulamalarında düzenleme yapıyoruz. Huzurevi ve Gençlik Merkezi projelerini erteledik. Bozüyük’ün gelişmesi için sanayiye önem veriyoruz. Bu nedenle ilçemizde sanayi tesislerinin kurulması için çalışmalar yapıyoruz. Yeraltı sularıyla ilgili sıkıntı yaşayan Organize Sanayi Bölgesi’ne bu sıkıntının çözümü için proje önerdik. Bölgeye yeni yatırımcıların gelmesini istedik, ancak olumsuz tutumlar nedeniyle bu projemizi askıya aldık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?
MEHMET TALAT BAKKALCIOĞLU:
Önümüzdeki dönem için planladığımız projeler arasında Bozpark Projesi yer alıyor. Proje, 330.000 metrekare alanı kapsayacak. Proje için Tarım Bakanlığı’nın onayını bekliyoruz.

Boztram Projesi’nin hatırlanmasını isteriz. Fonksiyonel nostaljik tramvay projemizi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro A.Ş.’nin katkılarıyla tamamlayacağız. Raylı sistemin adını Boztram olarak belirledik.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?
MEHMET TALAT BAKKALCIOĞLU
: Herhangi bir problem yaşamıyoruz.

İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?
MEHMET TALAT BAKKALCIOĞLU:
Kent konseyimizin faaliyetleri devam ediyor. İlçemizdeki sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerine araç temin ediyoruz.

Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?
MEHMET TALAT BAKKALCIOĞLU:
İlçemizde yaşayan Alevi vatandaşlar için Cemevi projemizle ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?
MEHMET TALAT BAKKALCIOĞLU:
Projelerimiz için onay alma sürecinde sıkıntılar yaşıyoruz, engellerle karşılıyoruz.

BOZÜYÜK BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI
: Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, AR-GE Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü.

MİSYON: Atatürk ilkelerine ve cumhuriyet değerlerine bağlı, eşitlikçi, adil, güvenilir, kaliteli, şeffaf, katılımcı, yenilikçi yönetim anlayışıyla hizmet üretmek. Sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirmek. Kaynakları israf etmeden, etkin ve verimli kullanmak. Vatandaşların refah seviyesini ve yaşam kalitesini yükseltmek.

VİZYON: Sadece bugünü değil, geleceği de düşünmek. Çevreye duyarlı olmak. Bozüyük’ü sanayi, eğitim, kültür-sanat ve turizm merkezi yapmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Çağdaş ve yaşanabilir bir ilçe olmak.

ÇALIŞAN SAYISI: 456

BÜTÇE: 167.000.000 TL

MEHMET TALAT BAKKALCIOĞLU KİMDİR?
Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. 1989-1994 ve 1994-1999 yılları arasında Bozüyük Belediye Başkanlığı yaptı. Üçüncü dönem Bozüyük Belediye Başkanlığı görevini sürdürüyor.


Önerilen Haberler