"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Bayram: “Ayvacık’ı değerleriyle yaşatacağız”

  • 21 Şubat 2022
Çanakkale Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?
MESUT BAYRAM:
Seçimden bu yana projelerimizin büyük çoğunluğunu hayata geçirdik. İhtiyaç sahipleri ve yaşlı vatandaşlar için üç öğün sıcak yemek dağıtan aşevimiz belli dönemlerde faaliyetlerine devam ediyor. Yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara ev/kişisel bakım hizmeti veriyoruz. Sera ve bitki yetiştiriciliği çalışmalarına başladık. Belediyemize ait tarlaların bakımını yaptık. Zeytinlikleri temizledik, zeytin hasadını yaptık, zeytinyağı üretimine devam ettik. İlçemize doğalgaz hattı döşenmesi için başvuruda bulunduk, doğalgaz firmasının çalışmalarına destek verdik, yer tahsisi konusunda firmayla mutabakata vardık. İlçemizdeki otopark sorununu çözmek amacıyla otopark yaptık. Altyapı ve üstyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Çamlık Kır Lokantası Projesi’ni tamamladık. Kreş, sağlık evi, kapalı pazaryeri, et entegre tesisi ve çamaşırhane yapımıyla ilgili proje süreci devam ediyor.

Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?
MESUT BAYRAM:
Kapalı pazaryeri inşasıyla ilgili İller Bankası’ndan kredi alamadık. İnşaat maliyeti ve bütçe yetersizliği nedeniyle bu projemizi erteledik.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?
MESUT BAYRAM:
İlçemizin tarihini ve doğasını korumak, ilçemizi geliştirmek, ihtiyaçlar doğrultusunda projeler hazırlamak istiyoruz. Fiziki koşulları iyileştirmeyi, hizmet binaları inşa etmeyi, çevre ve doğa dostu bir ilçe olmayı, hava kirliliği azaltmayı, geri dönüştürülebilir atıkları toplamayı ve temiz bir ilçe olmayı hedefliyoruz. Doğal afetlere karşı vatandaşları bilinçlendirmeyi, çocukların fiziksel, zihinsel ve ruhsal gelişimini desteklemeyi, yaşlılar ve engelliler için yaşanabilir bir ilçe oluşturmayı amaçlıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak, kültür-sanat, eğitim ve spor faaliyetlerine ağırlık vermek ve teknolojik altyapıyı etkin şekilde kullanmak, diğer amaçlarımız arasında yer alıyor. Hayata geçirdiğimiz her projenin hatırlanmasını isteriz.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?
MESUT BAYRAM:
Çanakkale Belediyesi’yle ortak bir çalışma yapmadık.

İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?
MESUT BAYRAM:
İlçemizde Üretici Kadın Kooperatifi kurulmasını sağladık. Kooperatifin çalışmalarına destek oluyoruz.

Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?
MESUT BAYRAM:
Kırılgan grupların ihtiyaçlarına göre çalışmalar yapıyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?
MESUT BAYRAM:
Ekonomik açıdan sıkıntı yaşıyoruz. İller Bankası’na yaptığımız kredi başvuruları onaylanmıyor. Bu nedenle çalışmalarımız sekteye uğruyor ya da duruyor. Vergilerle ilgili vatandaşlara açıklama yaparken zorlanıyoruz.

AYVACIK BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI:
Yazı İşleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Müdürlüğü, Çevre Koruma Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü,
İmar Müdürlüğü, Ekonomik İşler Müdürlüğü.

MİSYON: Çevreci yaklaşımı ve akıllı kent uygulamalarını göz önünde bulundurarak her alanda sürdürülebilir hizmetler sunmak. Ayvacık’ı değerleriyle yaşatmak.

VİZYON: Demokratik, katılımcı, şeffaf, hesap verebilir hizmet yaklaşımını benimsemek. Adil, etkin, verimli, erişilebilir ve sürdürülebilir hizmetler üretmek. İnsanların içinde yaşamaktan mutlu olduğu, güvende hissettiği, yeteneklerini geliştirebildiği, çocukların geleceğe hazırlandığı, sanatın, tarihin ve turizmin odağı bir ilçe olmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Modern, kaliteli, planlı, sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir ilçe olmak. Ayvacık’ı geliştirmek. Sürdürülebilir projeleri hayata geçirmek. Kurumsal açıdan gelişmek.

ÇALIŞAN SAYISI: 117

BÜTÇE: 37.000.000 TL

MESUT BAYRAM KİMDİR?
Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında, derneklerde başkanlık ve yöneticilik yaptı. CHP Ayvacık İlçe Başkanlığı yaptı. 2019 yerel seçimlerinde Ayvacık Belediye Başkanı seçildi. Evli ve bir çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler