Buca Metrosu'nun temeli geniş katılımla atıldı

• 21 Şubat 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Metrosu’nun temeli atıldı.

Sanal ile gerçeğin birleştirildiği törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Törende katılımcılara sanal dünyadaki nesnelerle gerçek dünyadaki objeler eşleştirilerek görsel bir şov sunuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, organizasyon hazırlığını büyük bir titizlikle yaptı. Tören alanına yaklaşık 500 metrekarelik LED ekranlar yerleştirildi. 16 tırın taşıdığı malzemeyle dev sahne kuruldu. Törenin ardından sahne alan sanatçılar Anıl Piyancı ve Zeynep Bastık konserinde ışık şovlarıyla görsel şölen devam etti. Başkan Tunç Soyer’in “İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca’ya, İzmir’e, memleketimize hayırlı, uğurlu olsun,” sözlerinin ardından artırılmış gerçeklik teknolojisiyle sahneden hareket eden Buca Metrosu, izleyenleri büyüledi.