Eskişehir'de dut bahçeleri tekrar hayat buluyor

• 21 Şubat 2022
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, dut fidanı üretimine devam ediyor.

Kırsal kesimde yaşayan vatandaşların en önemli geçim kaynaklarından biri olan ipekböcekçiliğini tekrar canlandırmak için önemli çalışmalara imza atan ve Türkiye’nin dört bir yanındaki üreticilere destek olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, dut çeliklerinin üretimine kendi tesislerinde devam ediyor. Ekonomik açıdan zor günler yaşayan üreticiye ek gelir sağlayan ve kooperatifçiliği tekrar canlandıran proje sayesinde desteklerden faydalanan üreticiler, eski günlerdeki gibi dut bahçeleri açarak bu bahçelerden ek gelir elde ediyor. Başkan Yılmaz Büyükerşen, 2022 yılında dağıtılmak üzere Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı üretim tesisinde çelik üretiminin devam ettiğini belirtti.