İstanbul'un en büyük katı atık merkezi açıldı

• 21 Şubat 2022
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’un en büyük katı atık merkezini açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dokuz ilçeye hizmet verecek, yılda 5.5 milyon litre yakıt tasarrufu sağlayacak ve tümüyle kurum öz kaynaklarıyla 30.5 milyon TL’ye mal edilen İstanbul’un en büyük katı atık aktarma merkezini açtı. Proje, 2017 yılında başladı. 12 adet katı atık yükleme sistemine sahip olan merkez, yükleme sistemi birbirinden bağımsız 12 adet konveyör hattından oluşuyor. Başakşehir Katı Atık Aktarma Merkezi’nin açılışında konuşan Başkan Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’un temizliğine, yeşil olma bilincine ve iklimle mücadele sürecine en yoğun katkıyı sunan birimlerimizden bir tanesi, iştiraklerimizin de başında geliyor. İSTAÇ olarak atık yönetimi ve çevrenin korunması adına çok kıymetli bir tesisin açılışını yapıyoruz,” dedi.