İzmir'e 612 milyon TL'lik yatırım

• 21 Şubat 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Dirençli Kent” kapsamındaki yatırımları 612 milyon TL’ye ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’de geçen yıl yoğun yağış nedeniyle yaşanan su taşkınlarının ardından harekete geçti. Başkan Tunç Soyer’in dirençli kentler yaratma vizyonu kapsamında taşkınları önlemek için 612 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Selden zarar gören vatandaşlara 22 milyon TL destek verildi. Selde gövdesi hasar gören Menderes’teki Yeniköy Balabandere Sulama Göleti ve dolu savağı hasar gören Çatalca Sandidere Sulama Göletleri onarıldı. Özellikle rakımın deniz seviyesine yakın olduğu yerleşimlerde birleşik sistemle çalışan kanal ve yağmur suyu hatlarında ayrıştırma kanalları imal edildi. Mavişehir’de şiddetli lodosun olduğu günlerde deniz seviyesinin yükselmesiyle yaşanan taşkınlara son verecek Kıyı Rehabilitasyon Projesi tamamlandı. Altınyol Caddesi’ndeki altyapı güçlendirme çalışmaları sona erdi. İzmir Yeşil Şehir Eylem Planı, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı kapsamında çalışmalar başladı. Dirençli kent olmanın önemini hatırlatan Başkan Tunç Soyer, 10 gün önceki yoğun yağışa rağmen kentte ciddi bir taşkının yaşanmadığını vurguladı.