Kadıköy Belediyesi dünya üzerinde bir ilke imza attı

• 21 Şubat 2022
Kadıköy Belediyesi Bizim Çocuklar Tiyatro Ekibi, dünyada ilk kez çocukların yaptığı radyo tiyatrosuna imza attı.

Çocuklar bir yılda Keloğlan, Pinokyo, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler gibi herkes tarafından bilinen dokuz masalı radyo tiyatrosu olarak seslendirdi. Radyo tiyatrosu yapan çocukların bir yılda podcast olarak yayımladığı dokuz masal, 21 ülkede 35.236 kez dinlendi. Masallardan üçü, Danimarka Kültür Bakanlığı’nın desteklediği Danimarka Kültür Enstitüsü’nün web sitesine girdi. Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen tiyatro atölyesinde ücretsiz eğitim alan Bizim Çocuklar Tiyatro Ekibi’nin seslendirdiği masallar Türkiye sınırlarını aştı.