Mersin Büyükşehir geleceğin mucitleri için çalışıyor

• 21 Şubat 2022
Mersin Büyükşehir Belediyesi, geleceğin mucitleri için sosyal faaliyetlerini sürdürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı olarak çalışmalarına devam eden Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi, geleceğin mucitlerinin yetiştirilmesi için sosyal faaliyetlerini sürdürüyor. Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü nedeniyle atölyenin ön bölümünde yer alan meydanda bir etkinlik düzenlendi. Atölye öğrencilerinin, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin farklı kreşlerinde eğitim alan çocukların ve ailelerin katıldığı etkinlikte ahşap oymadan üç boyutlu kalemle yazı yazmaya, robotların yarıştırılmasından el becerilerini artırıcı faaliyetlere kadar birçok farklı çalışma yapıldı.