Mersin'de su maliyeti azalacak

• 21 Şubat 2022
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi, çatı tipi güneş enerjisi santrallerini devreye aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, üç adet içme suyu deposunda Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santrali Projesi’ni hayata geçirdi. Çalışma kapsamında yüksek enerji tüketimli tesislerin enerji ihtiyacı yenilenebilir enerjiden karşılanacak. Bir metreküp su başına harcanan enerji bedeli ve su maliyeti azalacak. Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde yatırımlarına ara vermeden devam eden MESKİ, doğa dostu yatırımlarıyla hem enerji maliyetini düşürüyor hem de enerji verimliliğine katkıda bulunuyor.