Tekirdağ Büyükşehir gübre dağıtımı yaptı

• 21 Şubat 2022
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından altı mahallede gübre dağıtımı yapıldı.

Tarım ve hayvancılık alanında örnek projelere imza atan ve Türkiye’nin en büyük mera ıslah projesini hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa ve Malkara ilçelerine bağlı altı mahallede gübre dağıtımı yapıldı. Mahramlı’yla başlayan gübre dağıtımını Güveçli, Kermeyan, Karamurat, Sarnıç, Davuteli ve Mestanlar Mahalleleri’yle devam ettirdiklerini belirten Başkan Kadir Albayrak, “Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi, kırsal mahallelerin doğal ot kaynağı olan meraların daha verimli kullanılması için yedi yıldır uygulamaya devam ettiğimiz Türkiye’nin en büyük mera ıslah projesidir. Vasfını kaybedip yeterli düzeyde verim alınamayan meraların ot verimlerini artırmak amacıyla 2022 yılında yedi mahalleyi daha proje kapsamına aldık. Ekonomimizin can damarı olan tarımı desteklemeye devam edeceğiz,” dedi.