Büyükçekmeceli çocuklar hayallerini anlattı

• 28 Şubat 2022
Büyükçekmece Belediyesi, Çocuklar 2050’de hayal ettikleri Büyükçekmece’yi anlattı

Çocuk Çalıştayı’na katılan 7-14 yaş arasındaki 70 Büyükçekmeceli çocuk, çizdikleri resimlerle, yazdıkları mektuplarla 2050 yılında nasıl bir ilçede yaşamak istediklerini anlattılar. Büyükçekmece Belediyesi tarafından hayata geçirilen 2050 Büyükçekmece Vizyonu Projesi, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve ilçe halkının geniş katılımıyla devam ediyor. “Küresel İklim Değişikliği ve Çevre Politikaları”, “Kamusal Mekân ve Kıyı Politikaları”, “Kentsel Dönüşüm, Ulaşım ve Altyapı Politikaları”, “Toplumsal Kapsayıcılık ve Katılımcı Yönetim”, “Gençlerin Gözünden Büyükçekmece” başlıklı konuların tartışıldığı ilk oturumların ardından Çocuk Çalıştayı yapıldı. Çalıştayda çocukların çizdikleri resimler ve mektuplar değerlendirildi.