Dazkırı Belediyesi’nden “tarihi imza”

• 28 Şubat 2022
Dazkırı Belediyesi, Acıgöl Kooperatifler Birliği İplik Fabrikası’nı bünyesine aldı.

1974 yılında halı ipi üretimi yapmak amacıyla kurulan Acıgöl Kooperatifler Birliği İplik Fabrikası, imzalanan kira sözleşmesiyle Dazkırı Belediyesi’nin bünyesine dahil edildi. Başkan İsmail Taylan, “Attığımız tarihi imzayla atalarımızın emeklerinin karşılığını geleceğimize aktaracağız. Türk Marka ve Patent Kurumu’na belediyemiz adına 2020 yılında tescillettiğimiz halımızın üretimini yapacağız. Üretimde kadın istihdamı sağlayacağız, eski günlerdeki gibi yabancı turistler ilçemize gelecek ve Dazkırı’yı bütün dünya tanıyacak. Bütün hemşerilerime hayırlı olsun,” dedi.