Eskişehir’de, kadın istihdamını arttırmaya yönelik çalışmalar sürüyor

• 28 Şubat 2022
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları ve Eskişehir Sanayi Odası, kadın istihdamı için işbirliği yaptı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları ve Eskişehir Sanayi Odası tarafından Alpu’da başlatılan eğitimler devam ediyor. Alpu Belediyesi’nin desteğiyle ilçe mahallelerinde yaşayan kadınlarla görüşüldü, tespit çalışmaları yapıldı, kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamak için parça başı işler yapabileceği anlaşıldı. Eğitimlerinin ilk beş gününü fabrikada geçiren Alpulu kadınların ESMEK Kurs Merkezi’ndeki eğitimleri de devam ediyor. Parça başı üretim eğitimi alan 16 kadın, eğitimlerini tamamladıktan sonra evlerinin bir kısmını üretim atölyesine dönüştürecek ve işbaşı yapacak.