Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 100.000 paket yerel tohum dağıtacak

• 28 Şubat 2022

“Bir Avuç Tohum, Bir Ömür Bağımsızlıktır” sloganıyla Yerel Tohum Merkezi’nde üretilen yerel tohumlar, Türkiye’nin dört bir yanına dağıtılacak. 15 Şubat’ta internet başvurularının başladığı yerel tohumlara yedi günde yaklaşık 10.000 kişi başvurdu. Kırsal ilçelerde ve kent merkezindeki üretici marketlerde yerel tohum dağıtımının belirlenen günlerde devam edeceğini belirten Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Bir haftalık talep sürecinde 10.000’e yakın vatandaştan talep aldık ve şehirdışı dağıtım için ayırdığımız 100.000 paket tohumu tükettik. Başvuru formunu eksiksiz dolduran ve tohum talebinde bulunan toprak sevdalılarının tohumlarının kargo hazırlıklarına başladık. Tüm vatandaşlara teşekkür ederiz. 2023 yılı Şubat ayında yerel tohumlarımızı paylaşmaya devam edeceğiz,” dedi.