İzmir Büyükşehir sulama gerektirmeyen bitki yetiştiriyor

• 28 Şubat 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Doğa Şehirde” projesiyle sulama gerektirmeyen bitki yetiştiriliyor.

İzmirli üreticiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iklim krizine ve kuraklığa karşı dirençli bir kent yaratma hedefi doğrultusunda sulama gerektirmeyen bitki yetiştirmeye başladı. “Doğa Şehirde” projesi kapsamında İzmir’in yeşil alanları sulama gerektirmeyen bitkilerle tasarlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi İzDoğa’yla birlikte yürütülen proje dahilinde kentteki birçok kooperatif üretim alanlarını değiştirdi, büyürken su istemeyen, bakım maliyeti düşük, İzmir’in doğasına ve iklimine uygun bitkileri üretmeye başladı. Bu ürünleri üreten üreticiler, belediyeye satış yapabiliyor. Bu bitkilerle dikim yapılan alanlar, birçok farklı canlı türü için de yaşam alanı hâline geliyor.