İzmir’den Hollanda’ya sanat köprüsü

• 28 Şubat 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle Hollanda arasında ArtsMap’le sanat köprüsü kuruluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Hollanda Büyükelçiliği işbirliğiyle ArtsMap Mikro Destek Fonu’nun lansmanı Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde yapıldı. İki ülke arasında kültürel bağlar kurmayı amaçlayan ArtsMap projesinin tanıtım toplantısının öncesinde Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet’le bir araya gelen Başkan Tunç Soyer, kültürün ve sanatın yanı sıra tarımsal üretimde de işbirliği çağrısı yaparak, “Yerelde umudu büyütüyoruz,” dedi. Hollanda Ankara Büyükelçiliği, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ve InogarArt işbirliğiyle hayata geçen ArtsMap, sanatçılar, kurumlar, sivil toplum kuruluşları, kamu ve bireyler arasında kültürel bağlar kurmayı amaçlıyor. ArtsMap, sanat ve kültür aktörlerine yönelik bir dijital platform olarak hizmete açıldı. Altı ayda bir açık çağrısı yapılan Mikro Destek Fonu’yla ArtsMap topluluğu içinde sürdürülebilir sanatsal ve kültürel diyaloglar destekleniyor.