Kartal’da çocukluk çağı kanseri için farkındalık etkinliği düzenlendi

• 28 Şubat 2022
Kartal Belediyesi, 15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanser Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi.

Kartal Belediyesi ve Anadolu Yakası Lions Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Kartal Meydanı’nda toplanan Kartal Belediyesi Begüm Yavuz ve Kordonboyu Kreşleri’nin 6 yaş grubu öğrencileri, günün anlam ve önemiyle ilgili Lions Kulübü yetkilileri tarafından bilgilendirildi. Kendi yaptıkları sarı renk şapkalarıyla alana gelen öğrencilere sarı renk farkındalık kurdelesi ve kâğıttan yapılan turnalar takıldı. Kreş öğrencilerine, küçük bir kızın hikâyesini anlatan “Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu” adlı kitapla çocukluk çağı kanseriyle ilgili bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Etkinlik sonunda sarı renkte dilek balonu uçuruldu.