"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kaya: “Hizmette devamlılığı ön planda tutuyoruz”

  • 28 Şubat 2022
Sinop Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?
HAYRETTİN KAYA:
İlçemizde iki tane tekstil fabrikası kurduk, yaklaşık 300 kişinin istihdam edilmesini sağladık. Altyapı çalışmalarına yeniden başladık, kanalizasyon, yağmur ve içme suyu hatlarını değiştirdik. Bozulan yolları onardık, beton ve asfalt çalışması yaptık.

Tamamlayacağımız diğer projelerimizi de şöyle sıralayabilirim:

•    Seyir Terası Projesi
•    Kızılay Tatil Köyü Projesi
•    Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi
•    Sahil Koruma Tahkimat Projesi
•    Kapalı pazaryeri
•    Apart otel
•    Yaşlılar evi
•    Kreş
•    Öğrenci yurdu

Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?
HAYRETTİN KAYA:
Pandemi döneminde ve sel felaketinde sıkıntılar yaşadık. Zorluklara rağmen vatandaşlara en iyi hizmetleri sunmaya devam ediyoruz. Hedeflerimize ulaşmak ve projelerimizi hayata geçirmek amacıyla tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?
HAYRETTİN KAYA:
Devam eden projelerimizi tamamlamak istiyoruz. Tamamladığımız her projenin hatırlanmasını isteriz.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?
HAYRETTİN KAYA:
Sinop Belediyesi’yle herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Sel felaketinde ilçemiz büyük hasar aldı. Partimizin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Sayın Seyit Torun, Sinop Milletvekili Sayın Barış̧ Karadeniz, 11 büyükşehirin belediye başkanları ve diğer belediye başkanları hep yanımızda oldu, ilçemizdeki hasarı gidermek için bize destek verdi.

İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?
HAYRETTİN KAYA:
İlçemizdeki sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyoruz. Özellikle Kadın Girişimci Kooperatifleri’ne ve diğer sivil toplum kuruluşlarına destek olmaya devam ediyoruz. Kent konseyimiz yok.

Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?
HAYRETTİN KAYA
: Pandemi döneminde ve ilçemizde yaşanan sel felaketinde ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere destek olduk. Öğrencilerin okul kıyafeti, kırtasiye, ayakkabı, giysi ihtiyaçlarının yanı sıra okul servisi ihtiyacını da ücretsiz karşıladık. Lise ve üniversite sınavına girecek öğrencilere hazırlık kitaplarını ve deneme setlerini ücretsiz dağıttık. Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çalışmalar yaptık.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?
HAYRETTİN KAYA:
Geçmiş dönemden kalan borçlar ve İller Bankası’ndan gelen paydaki kesintinin fazla olması nedeniyle ekonomik açıdan sıkıntı yaşıyoruz.
AYANCIK BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Amirliği, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Muhtarlık Müdürlüğü, İtfaiye Amirliği, Veteriner İşleri Müdürlüğü.

MİSYON: İlçe halkının rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşaması için temel hizmetleri en iyi şekilde sunmak. Eşit ve adil hizmet anlayışıyla hizmette devamlılığı sağlamak.

VİZYON: İnsana ve çevreye duyarlı olmak. Tarihî ve kültürel değerlere sahip çıkmak. Şeffaflığı ve katılımcılığı ön planda tutmak. Her açıdan kaliteli bir yerel yönetim modeline sahip bir belediye olmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Vaatlerimizi yerine getirmek için çalışmaya devam etmek.

ÇALIŞAN SAYISI: 189

BÜTÇE: 45.105.000,00 TL

HAYRETTİN KAYA KİMDİR?

Açıköğretim Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler ve Belediyecilik Programı’nda ön lisans eğitimi tamamladıktan sonra İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. 1999 yılında Ayancık Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü olarak atandı. Ayancık Belediyespor Kulübü Başkanlığı, Ayancık Türk Hava Kurumu Şube Başkanlığı, Çayiçi Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı yaptı 2019 yerel seçimlerinde Ayancık Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler