Kıbrıs Gazilerinden 48 yıl sonra Kıbrıs’a ziyaret

• 28 Şubat 2022
Gönen Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği gezi programı dahilinde ilçe genelindeki muhtarlar ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gönen Şubesi’ne bağlı Kıbrıs gazileri, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan 48 yıl sonra Kıbrıs’ı ziyaret etti.

İlçede ikamet eden Kıbrıs gazileri, 48 yıl sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) giderek anılarını tazeledi. Gönen Belediyesi, vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan canını siper eden gaziler için anlamlı bir gezi programı düzenledi. İlçe muhtarlarının da katılığı üç gün süren gezi programında gaziler, Kıbrıs’ın tarihî ve turistik yerlerini gezdi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gönen Şubesi Başkanı Mehmet Özen, kendilerine bu imkanı sağlayan Başkan İbrahim Palaz’ı makamında ziyaret etti, gezi programına katılan gazilerin memnuniyetini dile getirdi, Muharip Gaziler Derneği Gönen Şubesi adına teşekkür plaketi takdim etti.