Kırklareli geri dönüşümü bütün kente yayıyor

• 28 Şubat 2022
Kırklareli Belediyesi, geri dönüşümde bir işleyiş oluşturdu.

Kırklareli Belediyesi atık yağ, pil ve elektronik eşya toplama konusunda düzenli bir sistem kurdu. Kâğıt ve ambalaj atıkları, vatandaşların evlerinden ve işyerlerinden düzenli olarak toplanıyor. Lisanslı firma işbirliğiyle kentte her yere ulaşabilen ekipler, geri dönüştürülecek atık malzemeleri adresten teslim alıyor. Başkan Mehmet Siyam Kesimoğlu, “Sürdürülebilir yaşamın temel noktalarından biri, tüketim döngüsünü dengede tutmaktır. Araçlarımız ve ekiplerimiz, bir telefonla kentin her noktasına ulaşarak atık malzemeleri teslim alıyor. Bu uygulamamız, hemşerilerimizden de tam not alıyor. Geri dönüşümle ilgili hayata geçireceğimiz başka projeler de olacak,” dedi.