Seyhan Belediyesi’nden kadın üreticilere kompost desteği

• 28 Şubat 2022
Seyhan Belediyesi, kadın üreticilere kompost desteği veriyor.

Seyhan’daki kadın üreticilerin üretim maliyeti kompost desteğiyle düşüyor. Seyhan Belediyesi, “Üreten Belediyecilik” anlayışıyla kendi tesislerinde organik atıkları dönüştürerek elde ettiği kompostu ilçenin eski köylerindeki kadın çiftçilerle paylaşıyor. Başkan Akif Kemal Akay’ın üreten belediyecilik anlayışıyla ve çok düşük maliyetlerle kurduğu “Kompost Üretim Tesisi”, Çukurova Belediyesi’yle yapılan işbirliğiyle üretim kapasitesini artırdı. Seyhan’da ve Çukurova’da kurulan semt pazarlarının organik atıklarıyla park ve bahçelerin budama atıkları düzenli olarak toplanıyor, komposta dönüştürülüyor. Üretilen dokuz ton kompost, Büyükdikili, Küçükdikili, Kavaklı, Söğütlü, Koza, Karakuyu, Gökçeler ve Gölbaşı Mahalleleri’nde üretim yapan kadın çiftçilere ulaştırıldı.