Ayvalık Belediyesi atıksız bir çevre için çalışmalarını sürdürüyor

• 7 Şubat 2022
Ayvalık Belediyesi’nin “Sıfır Atık” uygulamaları devam ediyor.

Ayvalık Belediyesi’nin Atatürk Bulvarı üzerindeki işletme iştirakleri arasında yer alan akaryakıt istasyonunun sıfır atık belgesi almaya hak kazanmasının ardından ekipler, belediye hizmet binalarına da 13 adet sıfır atık kumbarası yerleştirdi. Başkan Mesut Ergin, çevreyi, insan sağlığını ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen Sıfır Atık Yönetim Sistemi’nin kurulmasını sağladıklarını söyledi. Öte yandan, kamu kurumlarına ve talepte bulunan okullara da 63 takım geri dönüşüm seti verildiğini hatırlatan Başkan Ergin, ilçe genelinde, planlama dahilinde yıl içinde ikili toplama sistemine ek olarak mobil atık getirme merkezlerinin de kurulacağını duyurdu. Sisteme göre, vatandaşlar evlerinde topladıkları geri dönüşüme uygun atıkları mobil merkezlere getirerek sıfır atık uygulamasına destek verecek.