Çaycuma Belediyesin'den su hattındaki patlağa dronelu çözüm

• 7 Şubat 2022
Çaycuma Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, Velioğlu Mahallesi’ni besleyen depoya gelen suda azalma olduğunu fark etti ve hattaki patlağı drone aracılığıyla tespit ederek onardı.

Çaycuma Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, Velioğlu Mahallesi’ni besleyen 100 tonluk depoya suyun yetersiz geldiğini tespit etti. Bir alt kotta bulunan 200 tonluk depodan su çıkışının normal olduğunu saptayan ekipler, sorunun nedenini tespit etmek için araştırma yaptı. 200 tonluk depoyla 100 tonluk depo arasındaki yaklaşık bir kilometrelik isale hattında bir patlaktan şüphelenen ekipler, hattın geçtiği bölgeyi drone aracılığıyla gözlemeye başladı. Drone sayesinde patlağın yerini belirleyen ekipler, patlağı onararak mahallenin susuz kalmasını engelledi.