Çiğli Belediyesi ve Çevreci Eczacılar Kooperatifi arasında atık ilaçlarla mücadelede işbirliği

• 7 Şubat 2022
Çiğli Belediyesi ve Çevreci Eczacılar Kooperatifi, atık ilaçların doğaya karışmadan toplatılması ve bertaraf edilmesine yönelik işbirliği protokolü imzaladı.

Atık toplama ve geri dönüşüm çalışmalarını titizlikle sürdüren Çiğli Belediyesi, atık ilaçların doğaya karışmadan bertaraf edilmesine yönelik önemli bir işbirliği protokolüne imza attı. Çevreci Eczacılar Kooperatifi’yle imzalanan “Atık İlaçların Kaynağında Toplanması, Taşınması, Bertaraf Edilmesi Protokolü” kapsamında ilçe sınırlarındaki gönüllü eczanelere 29222 Sayılı Atık Getirme Merkezi Tebliği’ne ve Sıfır Atık Yönetmeliği'nin 14/3 maddesine istinaden paslanmaz, metal veya yüksek yoğunluklu plastik malzemeden yapılmış, kapaklı, kapakları kilitlenebilir, yüklenmesi kolay ve üzerinde “Atık İlaç” ibaresi bulunan biriktirme ekipmanları bırakılacak. Çevreci Eczacılar Kooperatifi yetkilileri, projeye gönüllü olarak destek sağlayacak eczanelerle iletişime geçerek konuyla ilgili bilgilendirme yapacak ve eğitimler düzenleyecek.