Eskişehir'de sokak hayvanlarının açlık tehlikesi unutulmadı: Hem kentte hem kırda mama dağıtılıyor

• 7 Şubat 2022
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Kent Konseyi, sokak hayvanları için kent merkezinde ve kırsalda mama dağıtımı yapıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin mama ve araç sağladığı Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, sokak hayvanlarının yoğun olduğu bölgelere mama dağıtıyor. Yapılan işbirliği sayesinde sokak hayvanları donma tehlikesinden kurtarılıyor. Soğuk havalarda kedilerin 6 saat, köpeklerin de 17 saat aç kalması durumunda vücut ısılarını koruyamayacağını belirten besleme ekipleri, sokakta yaşayan hayvanlar için çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Sokak hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı caddelere, bulvarlara ve piknik alanlarına düzenli olarak mama desteği sağlandığını belirten ekipler, destekleri için Eskişehir Kent Konseyi gönüllülerine teşekkür etti.