Lüleburgaz'da Akıllı Atık Tanıma Sistemi genişletiliyor

• 7 Şubat 2022
Lüleburgaz Belediyesi, sıfır atık hedefi doğrultusunda mobil atık toplama hizmetini 7 Şubat tarihinde başlatıyor.

Lüleburgaz Belediyesi, sıfır atık hedefi doğrultusunda hizmete sunduğu Akıllı Atık Tanıma Sistemi’ni genişletiyor. Bu kapsamda her mahallede haftanın belirli günleri mobil atık toplama hizmeti başlıyor. Hazırlıkların tamamlandığı mobil atık toplama hizmetiyle birlikte mobil atık toplama aracı belirli bir program doğrultusunda mahalleleri gezecek. Evlerinde metal, plastik, kâğıt, atık yağ gibi atıklarını ayrıştıran vatandaşlar, mobil atık toplama aracına atıklarını bırakabilecek. Mobil atık toplama aracına verilen her atığın cinsine göre vatandaşa belediye tarafından verilen alışveriş kartına puan yüklenecek. Vatandaşlar, yüklenecek puanlarla dilediği gibi harcama yapabilecek.