"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ormankıran: “Süloğlu’nu her alanda geliştireceğiz”

  • 7 Şubat 2022
Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran Belediye Gazetesi'ne konuştu.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?
MEHMET ORMANKIRAN: İlçemiz, Edirne merkeze 32 kilometre mesafede. 4.000 nüfuslu ilçemizde tarım ve hayvancılık yapılıyor. İlçemizde kültür-sanat etkinliklerinin ve düğünlerin yapılacağı kapalı bir alan yoktu. Edirne Belediyesi’nin desteğiyle Kültür Merkezi yaptık. Merkez, 1.000 metrekare alanda inşa edildi, 1.500 kişi kapasiteli, 2 milyon TL değerinde. Merkezin temelini Sayın Kemal Kılıçdaroğlu attı. İlçemizin içme suyu problemini çözdük. 36 kilometrelik içme suyu şebekesi ve1.000 tonluk depo inşaatı çalışmasını 2018 yılında tamamladık. Çalışmanın şu anki değeri 8 milyon TL. Çalışmanın yarı tutarını İller Bankası’ndan hibe olarak aldık. 2016 yılında ilçemize doğalgazı getirdik.

Edirne ilçeleri arasında doğalgazı vatandaşıyla buluşturan ilk ilçe olduk. İlçemizde yaklaşık 800 hane doğalgaz kullanıyor. İlçemizin sokaklarına ve caddelerine parke taş döşedik, vatandaşları çamurdan ve tozdan kurtardık. Eskiyen ve sorun çıkaran toplu taşıma araçlarını yeniledik. Bugünkü değeri 3 milyon TL olan altı tane sıfır otobüsü vatandaşların hizmetine sunduk. İhtiyaçları karşılayamayan belediye hizmet araçlarını yeniledik. Bir adet kazıcı yükleyici kepçeyi ve Mercedes çift çeker kamyonu belediyemize kazandırdık. Sosyal belediyecilik anlayışıyla “Önce İnsan” diyerek vatandaşlarla bir araya geliyoruz. 22 kişiden oluşan güreş takımı kurduk. Bu, ilçemizde bir ilk. Türkiye’de ve Avrupa’da şampiyonluklar kazandık. İlçemizde yaşayan kadınların hayallerini gerçekleştirdik, Türkiye’nin tarihî ve turistik yerlerine geziler düzenledik. Acı günlerinde vatandaşları yalnız bırakmıyoruz, cenaze hizmetlerini ücretsiz veriyoruz.

Bütçemizin kısıtlı olması nedeniyle Acil Müdahale Merkezi ve Dere Islahı Projesi’ni hibe olarak hazırladık. Belediye binamızı yeniledik, eksik olan ekipmanlarımızı tamamladık. Belediyemizin araç filosuna iki adet 4x4 aracı dahil ettik. Diğer projemiz, Dere Islahı ve Doğayı Koruma Projesi. 12.000 adet fidanı ilçemize kazandırdık. Taşkınlara sebep olan dereyi temizledik, fidanları ektik. Bu iki projenin tamamı Avrupa Birliği’nden hibe olup, değeri 530.000 eurodur.

Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?
MEHMET ORMANKIRAN: 2014 yılında AKP’den devraldığımızda belediyemizin ekonomik durumu kötüydü ve icralar kapıdaydı. Yapılmayan o kadar çok çalışma birikmişti ki, hemen çalışmaya başladık. Yaşadığımız sıkıntılar planlarımızı aksatsa da, görev bilinciyle çalışmaya devam ettik, edeceğiz.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?
MEHMET ORMANKIRAN: Önümüzdeki dönemde hem kapalı pazaryeri hem otogar hem de yazlık düğün salonu olarak kullanacağımız çok amaçlı tesis projemiz var. Görev dönemimizde hayata geçirdiğimiz projeler iyi şekilde hatırlanmamızı sağlayacak. Göreve geldiğimizde “Önce İnsan” dedik, ilçemize hizmet etmeye başladık. Bu anlayışımızla 2019 yerel seçimlerinde oyumuzu artırdık, birlik ve beraberliği sevgiyle perçinledik.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?
MEHMET ORMANKIRAN: Edirne Belediyesi’yle uyum içinde çalışıyoruz. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın desteğini her zaman hissediyoruz. Edirne Belediyesi personeli ve ekipleri bize her konuda destek oluyor. Sizin aracılığınızla başta Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan olmak üzere belediye meclis üyelerine ve personeline Süloğlu halkı adına teşekkür ediyorum.

İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?
MEHMET ORMANKIRAN: İlçemizin nüfusu 4.000. İlçemizde tarım ve hayvancılık yapılıyor. İlçemizde çok fazla sayıda STK yok. Çiftçiler ve üreticiler için Ziraat Odası’yla, Panko Birlik’le, kooperatiflerle ve diğer meslek odalarıyla işbirliği yapıyoruz.

Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?
MEHMET ORMANKIRAN: İlçemizde yaşayan vatandaşlara eşit ve adil hizmet sunmak için projelerimizi geliştiriyoruz. Kendim, eşim ve çocuklarım için ne istiyorsam, Süloğlu halkı için de onu istiyorum.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?
MEHMET ORMANKIRAN: Her belediyenin yaşadığı gibi maddi sıkıntılar söz konusu. Küçük bir belediye olmamız sebebiyle yeterlilik konusunda da engellerimiz oluyor.

SÜLOĞLU BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI: Fen İşleri Müdürlüğü, Mali İşler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü.

MİSYON: Süloğlu’nda yaşayan herkese eşit ve iyi hizmet sunmak.

VİZYON: Süloğlu’nu daha yaşanabilir bir ilçe yapmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Süloğlu’nu geliştirmek için çalışıyoruz.

ÇALIŞAN SAYISI: 40

BÜTÇE: 6.500.000 TL

MEHMET ORMANKIRAN KİMDİR?

Edirne Ticaret Meslek Lisesi’ni bitirdi.  Çiftçilik ve ticaretle uğraştı. Esnaf Odası’nda yöneticilik yaptı. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kuruluşunda yer aldı, sekiz yıl yöneticiliğini üstlendi.  Siyasi hayatı 27 yıl önce CHP’ye üye oldu. 2011-2012 yıllarında CHP İlçe Başkanlığı’nda bulundu. İki dönem belediye meclis üyeliği, ilçe sekreterliği yaptı. 2019 yerel seçimlerinde Süloğlu Belediye Başkanı seçildi. Evli ve üç çocuk babasıdır.




Önerilen Haberler