Tekirdağ Süleymanpaşa'da yeni atık su arıtma tesisi hizmete açıldı

• 7 Şubat 2022
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ (Süleymanpaşa) Doğu Kısmı Kanalizasyon ve Yağmursuyu Hattı’yla Doğu İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi hizmete açıldı.

Tesisin yapımı, kurulduğu günden bu yana çevreye duyarlı hizmet anlayışıyla önemli projeleri ve yatırımları hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) tarafından tamamlandı. Tesis, 51.540.900,00 TL yatırım bedeline sahip ve ikinci kademe yapıların inşasıyla 54.000 kişiye hizmet edecek. Törenin açılış konuşmasını TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak yaptı. Turhan Toprak konuşmasında Doğu İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarıyla ilgili teknik bilgileri paylaştı. Başkan Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ olarak çevreye duyarlı hizmet anlayışıyla dev projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz,” dedi.