8 Mart isyanı Samandağ’da

• 14 Mart 2022
Samandağ Belediyesi ve CHP İlçe Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ortaklaşa etkinlik düzenledi.

8 Mart’ta Abdullah Cömert Alanı’nda basın açıklaması yapan kadınlar, artan kadın cinayetlerini protesto etti. Başkan Refik Eryılmaz, “Öncelikle hepinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum, iyi ki varsınız. Emekçi olmayan kadın yoktur. Sadece fabrikada çalışan kadınlar değil, evde, tarlada, resmî kurumlarda ve hayatın her alanında emek vermiş kadınlar var. Kadınların yer almadığı hiçbir mücadelenin başarıya ulaşma şansı yoktur,” dedi. CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, Dünya Kadınlar Günü’nün tarihçesine değinerek tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.