Adana Büyükşehir, “Sessizliğe Kulak Ver” semineri düzenledi

• 14 Mart 2022
Adana Büyükşehir Belediyesi, 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü etkinlikleri kapsamında “Sessizliğe Kulak Ver!” konulu seminer düzenledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen seminere Çukurova Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Öğretim Görevlisi Rasim Şahin, Tarsus Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisti Prof. Dr. Özgül Akın Şenkal, Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu Üyesi Burcu Pişkin, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Adana İl Temsilcisi Halit Yürük, Kurttepe Sağırlar Derneği Başkanı Vedat Özçelik, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Selahattin Türkoğlu ve Gülen Yüzler Anaokulu’ndan Psikolog PDR Melisa Sansur konuşmacı olarak katıldı. Seminer açılışında İstiklal Marşı, kurum içi eğitimleri kapsamında 120 saatlik işaret dili eğitimini tamamlayan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 32 personeli tarafından işaret diliyle okundu. Uzmanlar, çocuklarda kulak iltihabına ve eğitimde psikolojik desteğe dikkat çekti.