Akıllı Atık Tanıma Sistemi vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı

• 14 Mart 2022
Lüleburgaz Belediyesi’nin geri dönüşümü teşvik etmek amacıyla yaklaşık üç ay önce Gençlik Parkı’nda hizmete sunduğu “Akıllı Atık Tanıma Sistemi”, vatandaşların yoğun talebiyle Kongre Meydanı’nda hizmet vermeye başladı.

Lüleburgaz Belediyesi’nin çevreci yatırımlarından biri olan ve BM Kalkınma Örgütü Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda uygulamaya konulan “Akıllı Atık Tanıma Sistemi” vatandaşlar tarafından benimsendi. Lüleburgaz Belediyesi’nin verdiği “Dönüşüm Kartları” aracılığıyla atıklarını sisteme bırakan ve karşılığında kartlarına TL yükleyen vatandaşlar, plastik, metal, karton, atık yağ gibi atık malzemelerini evlerinde ayrıştırmaya başladı. “Akıllı Atık Tanıma Sistemi”, Kongre Meydanı’nda da hizmet vermeye başladı. Vatandaşlar sadece Gençlik Parkı’ndaki makineden değil, Kongre Meydanı’ndaki makineden de yararlanabilecek.