Balçovalı kadınlar 8 Mart’ta buluştu

• 14 Mart 2022
Balçova Belediyesi’nin düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde Balçovalı kadınlar sokaklarda hem isyanlarını dile getirdi hem de halaylar çekerek eğlendi.

Caddeleri dolduran binlerce kadın, toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan sloganlar attı, pankartlar taşıdı. Kadınlar, “Geceler de bizim, gündüzlerde bizim,” diyerek halay çekti. Ata Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyen kadınlar, sanatçı Sıla Topçam’ın “Bilge Kadın Hikâyeleri” adlı dinletisini dinledi. Kadınlara yönelik bir konuşma yapan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “8 Mart, bir direnişin sembolüdür. Biz kadınlar yılmayacağız, pes etmeyeceğiz, siyasetin içinde var olacağız. Sayımızı artırarak eşitliği sağlayacağız,” dedi.