Beşiktaş Belediyesi’nden deprem ve yangın tatbikatı

• 14 Mart 2022
Beşiktaş Belediyesi ve Toplumsal Afet Platformu (TAP) girişimiyle 1-7 Mart Ulusal Deprem Haftası kapsamında deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Uluslararası arama kurtarma ekiplerinin de katıldığı tatbikatta 4-5-6 Mart tarihlerinde bölgede kamp yapılarak arama kurtarma çalışmaları yürütüldü. Olası İstanbul depremine karşı toplumsal bilinci artırmanın yanı sıra ekiplerin koordinasyonlu çalışmasına katkı sağlamak ve yerelde kurumlar arası işbirliğini geliştirmek için Beşiktaş Belediyesi’nin koordinasyonunda Toplumsal Afet Platformu, AKOM, İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, Trakya İzci Federasyonu, Dağ Arama Kurtarma Ekibi, Köpekli Arama Kurtarma Ekibi ve İZEV işbirliğiyle üç gün süren geniş kapsamlı deprem ve yangın senaryosu tatbikatı yapıldı. Tatbikata katılan Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, “Tatbikat yapmak çok önemli. Marmara Bölgesi’nde İzmit, Gölcük, Adapazarı gibi çok tehlikeli noktalar var. İyi ki küçük depremler oluyor. Deprem esnasında küçük odalar riskli olabilir. Büyük odada yaşam üçgenini oluşturmalısınız. İnsan, susuz üç gün yaşayabilir. Yaşam üçgeni oluşturduğunuz yerde su bulundurun. Su varsa, insan iki hafta yaşayabilir,” dedi.