Büyükçekmece Belediyesi kadın-erkek eşitliği mücadelesini sürdürüyor

• 14 Mart 2022
Büyükçekmece Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde örnek bir projeyi hayata geçirdi.

İlçe sınırlarında faaliyet gösteren işletmelerde kadın istihdamını artırmak, kadınların eşit işe, eşit ücret almasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen projenin şartlarını yerine getiren işletmelere bazı ayrıcalıklar tanıyor. Belediye, bu işyerlerine “Eşit İşyeri” belgesi vererek projenin yaygınlaştırılmasını sağlıyor. Çalışan sayısının üçte ikisini kadınların oluşturduğu Mimaroba Mahallesi’ndeki bir işletmeye “Eşit İşyeri” belgesi Başkan Hasan Akgün tarafından takdim edildi. Başkan Akgün, işletmenin yöneticisine teşekkür etti.