Çiğli’de altyapı çalışmalarına denetim artıyor

• 14 Mart 2022
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, altyapı çalışmalarında denetimi artırdı.

İçişleri Bakanlığı’nın altyapı çalışmalarına yönelik yaptığı düzenleme sonrasında büyükşehir ve ilçe belediyelerinin sorumluluk alanlarında değişim yaşandı. Yapılan düzenlemeye göre, daha önce tüm caddelerde, bulvarlarda ve sokaklarda sorumluluk alanına bakılmaksızın büyükşehir belediyeleri tarafından verilen altyapı kazı izinleri, sorumluluk alanlarındaki sokaklarda ilçe belediyelerine devredildi. Başkan Utku Gümrükçü, yetki değişimi sonrasında yaşanan hızlı kentleşmenin ilçe sakinleri adına bir mağduriyete dönüşmemesi için yaptırımlar uygulamaya başladı. İlçede devam eden altyapı kazı çalışmalarının zamanında bitirilmemesiyle ilgili rahatsızlık duyduğunu belirten Başkan Gümrükçü, “Altyapı kazı çalışmalarının uzamasından rahatsızım. İzmir’de altyapı çalışması yapan firmalarla bir toplantı yaptık. Duyduğumuz rahatsızlığı paylaştık ve bu noktaları düzeltmedikleri takdirde yaptırım uygulayacağımızı söyledik. Bunun yanı sıra 2022 yılı altyapı çalışma programını belediyemize bildirmeyen firmalara çalışma izni vermeyeceğimi kesin bir dille ifade ettim,” dedi.