Edremit Belediyesi, kadınlara destek olmaya devam ediyor

• 14 Mart 2022
“Edremit Belediyesi Yaygınlaştırma Eğitimleri” başladı.

Edremit Belediyesi’nin Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında desteklenen Kadın Adayları Destekleme Derneği’yle (KADER) ve Avrupa Yerel Demokrasi Ajansı’yla (ALDA) birlikte yürüttüğü “Yerel Yönetimlerde Kadınları Güçlendiriyoruz” projesi kapsamında “Edremit Belediyesi Yaygınlaştırma Eğitimleri” başladı. İki gün süren eğitim ve atölye programı kapsamında “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, “Kadın ve Liderlik”, “Yerel Yönetimler ve Mevzuatı”, “Kent Konseyleri” ve “Kadın Dostu Kentler” konularına değinildi. Edremit Belediye Meclis Üyesi Halime Nalan Korkmaz, Gaziilyas Mahalle Muhtarı Hatice Güneri ve 2018 yılı CHP milletvekili adayı Ecz. Seval Bozkurt deneyimlerini paylaştı, adaylık süreçleriyle ilgili katılımcıların merak ettiği soruları yanıtladı. Katılımcılar, kadınların yerel yönetimlerde yer alması gerektiğini belirtti. Farklı yaş gruplarındaki 30 kadına “Yaşamın Sırrı İletişim” sunumu da yapıldı.