Eskişehir Büyükşehir Kadın Yönetmenler Kısa Film Yarışması düzenliyor

• 14 Mart 2022
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Kadın Yönetmenler Kısa Film Yarışması’nın ikincisini düzenliyor.

Kadınların eşit haklara sahip olması ve aktif olarak hayatın her alanında yer alabilmesi için çalışan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl imza attığı ulusal çaptaki yarışmayı bu yıl da Kısa Film Yönetmenler Derneği işbirliğiyle devam ettiriyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başvuruları başlayan Eskişehir Kadın Yönetmenler Film Yarışması’nın bu yılki konusu “Sınırlarımız” olarak belirlendi. Finale kalan eserleri ön jürinin belirleyeceği, Türkiye çapında tanınan akademisyen, yönetmen, oyuncu ve eleştirmenlerin kazananları belirleyeceği yarışmada başvurular 1 Temmuz’a kadar sürecek. Prof. Dr. Naci Güçhan, yönetmen Çağrı Vila Lotsuvalı, oyuncu Hatice Aslan, oyuncu İpek Erdem, Prof. Dr. Aytekin Can, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz ve sinema eleştirmeni Nil Kural’ın belirleyeceği kazananlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.