Gönen Belediyesi hikaye yarışması sonuçları belli oldu

• 14 Mart 2022
Gönen Belediyesi, “33. Ulusal Ömer Seyfettin Kültür ve Sanat Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen hikâye yarışması sonuçlandı.

“33. Ömer Seyfettin Kültür Sanat Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen hikâye yarışmasına lise kategorisinde 1.037, yetişkinler kategorisinde 391 eser katıldı. Ön eleme sonrasında finale 31 eser kaldı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı ve Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı akademik kadrosu tarafından yapılan incelemeler sonucunda yarışmanın kazananları belli oldu. Ahmet Cengil, “Grönland Balinası” adlı eseriyle katıldığı yarışmada Ömer Seyfettin Hikâye Ödülü’nü kazandı. Lise kategorisinde ise, Asya Yılmaz’a ait “Geriye Kalan Yirmi Bir Basamak” adlı eser birinci oldu.